Einde natuurbrandseizoen

Einde natuurbrandseizoen

Einde natuurbrandseizoen

Het natuurbrandseizoen loopt bijna ten einde en heeft een enorme impact gehad dit jaar.
Met flinke branden in Drenthe, Gelderland, Utrecht, Brabant en Limburg en één van de grootste natuurbranden ooit voorgekomen in Nederland in de Deurnese Peel, was het natuurgeweld weer reden voor brede inzet van de Veiligheidsregio’s en Defensie. 

Natuurbranden ontstaan vaak snel, en worden veroorzaakt door hoge temperatures, lange periodes van droogte en door mensenlijk handelen. 

Om deze natuurbranden succesvol te kunnen bestrijden heeft Hobrand het assortiment met middelen voor natuurbrandbestrijding fors uitgebreid. Zo is afgelopen jaar het specialistische merk Vallfirest geïntroduceerd in Nederland.

Vallfirest is fabrikant van uitrusting en beschermingsmiddelen voor inzet bij natuurbranden; “Professional equipment for wildland firefighters”. Het assortiment bevat onder andere varianten van de vuurzweep, een zeer nuttig en effectief middel bij heide- en duinbranden en een speciaal brandweermasker met filter. 

Inmiddels hebben veel Veiligheidsregio’s gekozen voor de specialistische uitrusting van Vallfirest speciaal ontwikkeld voor zogenaamde “hand crews”. Bekijk het gehele assortiment van natuurbrandbestrijding hier.