Hobrand Hobrand

U bevind zich in:Overige oefenmaterialen

Productcatalogus

Meer

Mini-OV-Trainer

Meer afbeeldingen

Artikelnummer: 28002028

 • Levertijd: 1 week
Met de Mini-Overdrukventilatie-Trainer kunt u de werkwijze rond repressieve ventilatie demonstreren en ermee experimenteren. Het doorzichtige woonhuis heeft een kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder. Een gedeelte functioneert als trappenhuis. U kunt verdiepingen losmaken en wegnemen om het gebouw kleiner te maken. Hierdoor is de trainer ook eenvoudig schoon te maken.

In de overdruktrainer bevindt zich een rookkanaal. Van buitenaf kunnen schuiven worden geopend waardoor rook in de gewenste ruimtes stroomt. Alle ruimtes kunnen apart vol rook staan. De ramen, deuren en dakvensters kunnen open. Om doorslagen te simuleren zijn de verdiepingsvloeren van schuiven voorzien. Met de 2 ventilatoren worden de diverse repressieve technieken geoefend en bestudeerd.

De Mini-Ov-Trainer wordt standaard geleverd in een flightcase waar hij tijdens het gebruik op kan staan. Dit creëert een fijne werkhoogte en zo kan er rondom de trainer worden gelopen. De set bestaat uit alle verdiepingen, 1 rookgenerator, 5 liter rookvloeistof en 2 ventilatoren.

- Ter demonstratie van repressieve ventilatie.
- Geschikt om te oefenen met overdruk.
- Bestaat uit kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder.
- In het aantal verdiepingen kan gevarieerd worden.
- Ruimtes zijn onafhankelijk van elkaar onder rook te zetten.
- Voorzien van schuiframen en -deuren voor variabele uitstroom.
- Inclusief rookgenerator, rookvloeistof en 2 ventilatoren.
- Standaard in een robuuste flightcase voor transport en opslag.
- Inclusief 3 kleine en 3 grote brandhaarden.
- Alle schuiven zijn gemarkeerd, zodat ze apart te benoemen zijn.

 • Grootste leverancier brandweermaterialen
 • Vestiging in Nederland en België
 • Voor advies invisible text 0344-663 344 of stuur een invisible text
Deel dit product:

GERELATEERDE PRODUCTEN

 • Brandpop Zilver
  Brandpop Zilver

  Brandpop zilver voor simulatie van een brandend persoon. - Geschikt om te oefenen met een blusdeken. - Waterafstotend en hittebestendig. - Verstevigd aan de uiteinden van armen en benen. - Verstevigd bij het kruis en bij de oksels. - Inclusief brandhesje voor een langere levensduur.

  Bekijk
 • Rookmachine Cirrus
  Rookmachine Cirrus

  De Cirrus werkt op een accu en kan dus ook gebruikt worden zonder stroomvoorziening of als er geen werkend stopcontact voorhanden is. U kunt hierbij denken aan oefeningen in de buitenlucht, maar ook aan oefeningen in cellencomplexen of slooppanden. Maar ook in de nautische sector voelt de Cirrus zich goed thuis. Als tijdens een oefening een gedeelte van een schip spanningsloos wordt gemaakt, blijft de Cirrus gewoon rook geven! De machine is robuust en degelijk uitgevoerd in roestvaststaal. Veel verplaatsen vormt geen probleem. Naast brandoefeningen, wordt de Cirrus gebruikt voor het testen van rookmelders en het programmeren van luchtbehandelingssystemen. De rookmachine wordt bediend met een knop op de behuizing en is direct klaar voor gebruik. De machine kan 10 minuten continu rook produceren op één acculading. Hier is ook de hoeveelheid van de rookoutput in te stellen. De Cirrus wordt geleverd in een stevige kunststof kist, met oplader en 250 milliliter speciale rookvloeistof. Een draadloze afstandsbediening is los verkrijgbaar.

  Bekijk
 • WR Man Overboad Adult 40 Kg
  WR Man Overboad Adult 40 Kg

  De Water Rescue Man Overboard simuleert op realistisch wijze een (bewusteloos) persoon in het water. Uit zichzelf drijft de dummy met schouders en hoofd boven water onder een hoek van 45 graden. Door stukken schuim uit de borst te verplaatsen naar de benen, kan de pop horizontaal drijven. De Man Overboard is zeer opvallend; hij draagt een feloranje overall en is voorzien van reflecterende strepen. Reddingswerkers kunnen de dummy op deze manier snel onderscheiden van het water en redden. De pop is dan ook geschikt voor gebruik in water met een zeer sterke stroming. Voor een oefening waarbij de Man Overboard wat minder op moet vallen wordt een zwarte hoodie meegeleverd. De dummy heeft inwendige plastic strips, waardoor de pop realistisch buigt maar niet helemaal dubbel te vouwen is. De laarzen die de Man Overboard aanheeft, hebben afvoeropeningen waar water uitloopt. De laarzen beschermen de benen zodat u de pop kunt slepen over allerlei ondergronden, zoals het strand of de rotsen - Pop simuleert een (bewusteloos) slachtoffer in water. - Geschikt voor grijpreddingen. - Pop drijft onder een hoek van 45 graden. - Kan door verplaatsing van schuim ook horizontaal drijven. - Voorzien van reflecterende strepen op het hoofd. - Geschikt voor water waarin een zeer sterke stroming is. - Nu inclusief zwarte Hoodie om de pop te camoufleren.

  Bekijk