Hobrand Hobrand

Service en Onderhoud

Hobrand B.V. biedt naast het leveren van brandweermaterialen ook de service en onderhoud aan van uw brandweermaterialen. Onze afdeling Service en Onderhoud staat voor u klaar of het nu gaat om inspecties, keuren, onderhoud, testen, installaties of het oplossen van een storing. 
Een kleine greep uit onze service en onderhoud mogelijkheden:

 • De goedkeuring en de controle van alle brand-apparatuur, zowel op de brandweervoertuigen als in de brandweerkazernes.
 • Het onderhoud van ademlucht compressoren.
 • De inspectie van reddingsvesten en overlevingspakken.
 • De ispectie en keuring van draagbare en stationaire gasdetectie.
 • De inspectie en keuring van brandbeveiligingssystemen en persoonlijke beveiligingsmiddelen aan boord van uw schip en ook het vullen en persen van cilinders.
 • Testen van ademlucht cilinders, adembescherming, meetapparatuur, klimmateriaal, valbeveiliging, reddingsartikelen, kleding, gaspakken en hittebestendige kleding.
 • Testen van schuim concentraat analyse(s) voor Low en Hi-Ex types schuim, alsmede de small scale fire test en/of een produced foam test.
 • Installeren van complete ademluchtinstallaties.
 • Keuringen volgens NEN3140.

Het onderzoek bestaat onder andere uit de volgende activiteiten:

 • Registratie van serienummers
 • Het plaatsen van inspectie stickers
 • Reparaties en / of vervangingen
 • Inschrijvingsnummer van de inspectie in Hobrand Management Software System
 • Het leveren van een schriftelijke inspectie verklaring van het onderhoud / keuring

Inspecties

Voordat onze keurmeesters overgaan tot onderhoud, keuren of reparaties is een inspectie de eerste stap om de kwaliteit van het materiaal te beoordelen. Een inspectie aan uw brandweermateriaal geeft een duidelijk inzicht in de conditie en wat er nodig is om de veiligheid van uw materiaal te waarborgen. Ook kunt u bij ons terecht voor het keuren en inspecteren van kadaverkoelingen.

Keuren

Het is wettelijk verplicht om periodiek uw materiaal te keuren. Wij bieden de mogelijkheid aan om uw brand- en veiligheidsapparatuur in ons magazijn of op locatie te laten inspecteren. Onze speciale Hobrand Service bus is geheel ontwikkeld om op locatie hefmiddelen, valbeveiliging, reddingsvesten, watervoerende armaturen, EHBO, oefenmaterialen en andere brandweermaterialen te keuren. Brandweervoertuigen hoeven daardoor niet buiten dienst te worden gezet!
Onze keurmeester keuren uw volledige bepakking volgens de geldende normen.

 

Onderhoud

Brandweermaterialen worden intensief gebruikt. Om de materialen in optimale conditie te houden is het noodzakelijk om uw materiaal te onderhouden. De keurmeesters van Hobrand hebben al jaren ervaring en bieden een totale ontzorging van het onderhoud aan uw materiaal. Dit kan in ons magazijn of op uw locatie. Tijdig onderhoud voorkomt storingen en brengt eventuele defecten onder de aandacht.

Testen

Uw materiaal moet te allen tijde de prestatie bieden die wordt verwacht. Onze keurmeesters testen volgens de normen die daarvoor gelden met de benodigde apparatuur. De resultaten van de testen worden via een certifcaat aan u overhandigd.

Reparaties

Het kan voorkomen dat een product een reparatie nodig heeft. Om de reparatie zo goed mogelijk in behandeling te nemen, vragen wij u om het reparatieformulier in te vullen en toe te voegen aan uw pakket. U kunt hier het reparatieformulier hier downloaden.

Garantie

Wij geven garantie op diverse Service en Onderhoud werkzaamheden. De garantie is afhankelijk van de situatie en wordt in overleg afgestemd met de klant.

24 uurs service

Voor storingen en service buiten werktijden kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0344-760 290.

DNV GL Class Approval, ISO, VCA en EKH certificatie

We zijn DNV GL gecertificeerd service leverancier, ISO gecertificeerd, VCA gecertificeerd en Erkend Keurbedrijf Hijs- en Hefmiddelen.