Kenniscentrum

Phönix: Dé module voor natuurbrandbestrijding 6 augustus Phönix: Dé module voor natuurbrandbestrijding

Om natuurbranden zo efficiënt mogelijk te bestrijden is in samenwerking met experts, brandweerliederen en fabrikanten een modulair systeem ontwikkeld; de Phönix module voor natuurbrandbestrijding. Deze module bestaat uit brandbestrijdingsmiddelen, waterpromotie, persoonlijke beschermingsmiddelen en is zo ontworpen dat teams van twee het snel en efficiënt kunnen inzetten...

Stripelight 1 juli Stripelight

Stripelight’s eerste product is de Stripelight FRT zaklamp, die een voor brandweermensen geoptimaliseerde LED lichtstraal en de unieke LDG Stripe Technologie combineert.

Een nieuw en handig hulpmiddel voor het veilig heffen met iedere standaard spreider: de Hobrand SHUB! 22 april Een nieuw en handig hulpmiddel voor het veilig heffen met iedere standaard spreider: de Hobrand SHUB!

Brandweerkorpsen in Nederland zetten de spreider bij gelegenheid in als gereedschap tijdens het heffen van (zware) lasten. Dat levert soms risicovolle situaties op. De spreider is door zijn bouw soms lastig…

Hobrand is verhuisd 19 februari Hobrand is verhuisd

De afgelopen jaren zijn wij gegroeid en daarom hebben wij de stap gezet om naar een groter bedrijfspand te verhuizen. Achter de schermen is er hard gewerkt om het nieuwe pand te verbouwen tot een sfeervol kantoor met een vernieuwd centraal magazijn en een complete werkplaats, waardoor wij u nog beter kunnen bedienen.