Kenniscentrum

Industriële Veiligheid | #3. Ladders & Trappen 30 maart Industriële Veiligheid | #3. Ladders & Trappen

Valgevaar is één van de grootste risico’s voor een arbeidsongeval. Hoe kun je als werkgever de kans op valgevaar zo klein mogelijk maken? Hoe kies ik bij gebruik van ladders en trappen voor het juiste klimmateriaal? En welke normeringen zijn hierbij van toepassingen?

Industriële Veiligheid | #2. Werken Op Hoogte 25 februari Industriële Veiligheid | #2. Werken Op Hoogte

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee, ongeacht de tijdsduur en hoogte. Waar zit het ankerpunt, wat is de valhoogte en is het harnas geschikt voor de gebruiker?

Hobrand verzorgt regionale omschakeling naar Fluorvrij Blusschuim 21 januari Hobrand verzorgt regionale omschakeling naar Fluorvrij Blusschuim

Binnen de brandweer is schuimvormend middel op verschillende voertuigen aanwezig. Voor de veiligheidsregio’s geldt inmiddels de richtlijn: Fluorvrij schuim als het kan, fluorhoudend schuim als het moet.

Industriële Veiligheid  | #1. Industriële Brandbestrijding 7 januari Industriële Veiligheid | #1. Industriële Brandbestrijding

Om industriële veiligheid te kunnen waarborgen en bedrijfsongevallen te voorkomen is het essentieel om te beschikken over kennis, voorzieningen, uitrusting en vaardigheden. In een reeks van blogs willen wij u graag meenemen in relevante thema’s op het gebied van industriële veiligheid.

VCA** certificering 20 november VCA** certificering

Met gepaste trots delen wij u graag dat Hobrand sinds vandaag de VCA** certificering behaald heeft. Deze certificering onderstreept dat wij ons zeer bewust zijn van onze verantwoordelijkheden op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Einde natuurbrandseizoen 10 september Einde natuurbrandseizoen

Het natuurbrandseizoen loopt ten einde en heeft dit jaar een enorme impact gehad in ons land. Met flinke branden in o.a. Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant was het natuurgeweld weer reden voor brede inzet van de Veiligheidsregio's en Defensie...

Vakbekwaam worden en blijven met de juiste oefenmaterialen 19 augustus Vakbekwaam worden en blijven met de juiste oefenmaterialen

Iedere brandweerman heeft door ervaring en training een niveau aan competenties en vakbekwaamheid bereikt om de benodigde werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Deze competenties moeten echter wel onderhouden én verbeterd worden om vakbekwaam te blijven. Voor een goede en veilige functionering is frequent oefenen noodzakelijk..

NIEUW: Hobrand wielerkleding 14 augustus NIEUW: Hobrand wielerkleding

NIEUW: Hobrand wielerkleding. Hobrand heeft samen met het professionele merk Bioracer een nieuwe lijn wielerkleding opgezet, conform de nieuwe Hobrand huisstijl!

Phönix: Dé module voor natuurbrandbestrijding 6 augustus Phönix: Dé module voor natuurbrandbestrijding

Om natuurbranden zo efficiënt mogelijk te bestrijden is in samenwerking met experts, brandweerliederen en fabrikanten een modulair systeem ontwikkeld; de Phönix module voor natuurbrandbestrijding. Deze module bestaat uit brandbestrijdingsmiddelen, waterpromotie, persoonlijke beschermingsmiddelen en is zo ontworpen dat teams van twee het snel en efficiënt kunnen inzetten...

Een nieuw en handig hulpmiddel voor het veilig heffen met iedere standaard spreider: de Hobrand SHUB! 22 april Een nieuw en handig hulpmiddel voor het veilig heffen met iedere standaard spreider: de Hobrand SHUB!

Brandweerkorpsen in Nederland zetten de spreider bij gelegenheid in als gereedschap tijdens het heffen van (zware) lasten. Dat levert soms risicovolle situaties op. De spreider is door zijn bouw soms lastig…

Hobrand is verhuisd 19 februari Hobrand is verhuisd

De afgelopen jaren zijn wij gegroeid en daarom hebben wij de stap gezet om naar een groter bedrijfspand te verhuizen. Achter de schermen is er hard gewerkt om het nieuwe pand te verbouwen tot een sfeervol kantoor met een vernieuwd centraal magazijn en een complete werkplaats, waardoor wij u nog beter kunnen bedienen.